MIRCEA BATRANU
Pastilele se iau pentru orientare iar tabletele pentru intarire!

joi, 16 iunie 2011

De ce lui Ceausescu i-au trebuit trei ani pentru reorganizarea teritoriala

bilete ieftine de avion
From Magazin online | Turism |
 Business Romania
Ceauşescu avea la dispoziţie şi partidul şi securitatea şi totuşi i-au trebuit trei ani (1965-1968) ca să pună în practică reorganizarea şi trecerea de la regiuni cu raioane la judeţe.
Din ce cauză?
  1. Avea nevoie de o propunere a istoricilor pentru a pune în acord judeţele cu tradiţia!
  2. Exista un plan naţional de dezvoltare în care se urmărea dezvoltarea echilibrată a teritoriului (adică să fie idustrie şi în Botoşani, Vaslui, Călăraşi, Târgovişte, Turnu Severin, Zalău, Bistriţa, Sfâtu Gheorghe, etc, etc.)
  3. Avea nevoie de planurile MSM şi ale MI
Acum Băsescu nu are nevoie de propunerea şi acordul Academiei pentru că nu-l interesează identitatea noastră de neam, nu există un plan naţional de dezvoltare iar armata şi internele sunt desfiinţate! Şi totuşi, alte două situaţii ies la iveală!
  1. E interesant să remarcăm că şi atunci Securitatea racola curviştine din facultate sau de pe trotuare dar, atenţie, ele rămâneau în umbră, nu erau expuse şi nu erau promovate în funcţii de stat. Acum ele sunt în frunte.
  2. Ceauşescu voia independenţa faţă de Moscova şi o politică proprie. Băsescu în schimb execută orbeşte ceea ce i se cere!
Elementul esenţial însă este dat de faptul că Securitatea susţinea statul comunist împotriva noastră dar pentru independenţă, iar acum serviciile secrete susţin dictatura tot împotriva noastră dar vânzând ţara!
vezi si:
Globalizarea, mondializarea si regionalizarea
Raptul de identitate si dezmembrarea Romaniei
Despre Europa regiunilor si faramitarea Romaniei, Ungariei, Serbiei, Bulgariei

Un comentariu:

  1. U R A N U S
    NU SUNT DE ACORD -IN ACEASTA SITUATIE -
    CU "SCOPUL SCUZA MIJLOACELE", INSA REDUCEREA MASIVA A NUMARULUI DE JUDETE,ESTE EXTREM DE IMPORTANTA ECONOMIC, FINANCIAR, PENTRU CA VA SALVA CATEVA MII DE SALARII DIN VARF, BANI CARE VOR PUTEA FI FOLOSITI IN ALTE ACTIUNI, VA REDUCE GRADUL DE CORUPTIE SI VA OBLIGA PE ACESTI SOMERI DE LUX(CARE AU F. MULTI BANI) SA-SI DESCHIDA PROPRIILE AFACERI

    RăspundețiȘtergere

Cronica - România de azi

JURNAL Mircea Bătrânu

Publicistica

Postări populare

Faceți căutări pe acest blog

Uniunea Radicala din Romania

Comunionismul

Communionism`s Blog

Literatura | Mircea Batranu

Prognoza | Despre viitor