MIRCEA BATRANU
Pastilele se iau pentru orientare iar tabletele pentru intarire!

luni, 4 iulie 2011

Bacalaureat 2011 – de ce trebuie rezolvata situatia

Situaţia prin care jumătate din absolvenţii de liceu au rămas în aer după examenul de Bacalaureat, trebuie rezolvată cu rapiditate. Motivul principal este dat de responsabilitatea adulţilor asupra educaţiei copiilor. Dacă datorită prostiei şi ticăloşiei clasei politice,s-a ajuns aici, cu siguranţă trebuie găsită o soluţie. Eu am propus balotajul (care în învăţământ înseamnă reconsiderarea baremului şi punctajului) şi urcarea mediilor pentru a trece 60+80% dintre absolvenţi. N-am susţinut niciodată promovarea nonvalorii şi impostura dar aici este o situaţie foarte gravă. Dacă adulţii şi-au bătut joc de jumătate dintr-o promoţie, cel puţin să nu-i mai încurce acum!
Acestor absolvenţi nu le oferă nimeni niciun loc de muncă şi nicio speranţă pentru viitor.
În aceste vremuri cumplit de grele, exact asta le mai lipsea părinţilor. Absolvenţii trebuie ajutaţi. Ei nu se vor mai întoarce la şcoală pentru învăţătură iar responsabilitatea pentru situaţia lor este ÎN TOTALITATE RESPONSABILITATEA ADULTULUI.
Vă reamintesc că Bacalaureatul se mai numeşte şi Examenul de Maturitate pentru că se consideră că adolescentul trece în rândul tinerilor, el primeşte dreptul de vot, de responsabilitate în faţa legii, de a-şi întemeia o familie.
Până la acest examen, responsabilitatea aparţine adultului!
vezi si:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cronica - România de azi

JURNAL Mircea Bătrânu

Publicistica

Postări populare

Faceți căutări pe acest blog

Uniunea Radicala din Romania

Comunionismul

Communionism`s Blog

Literatura | Mircea Batranu

Prognoza | Despre viitor