MIRCEA BATRANU
Pastilele se iau pentru orientare iar tabletele pentru intarire!

luni, 2 ianuarie 2012

De ce avem cutremure in Campia Română

Am avut cutremure în apropiere de Brăila, adică pe malul Tisei, în Banatul de Nord, la graniţa cu Covasna. Cam aşa ceva au transmis de dimineaţă, prompteristele de la TV, ca nişte blonde veritabile, robotizate la maxim. Adică au anunţat o serie de zece cutremure, cel mai mare având magnitudinea de 4,4 gr Richter în Câmpia Română. Au preluat ştirea şi au difuzat-o. Dacă ar fi ştiut ceva geografie, ar fi văzut că zona Târgu Jiu - Horezu - Râmnicu Vâlcea, n-are nicio legătură cu Câmpia Română. Este o zonă a Podişului Getic.
Datele se găsesc pe site-ul Institutului de Fizică a Pământului iar faptul că ei folosesc denumirea de Câmpia Română este numai din motive de comunicare internaţională, unde localizările sunt date pe formele mari de relief (Munţii Carpaţi, Podişul Transilvaniei, Podişul Moldovei, Câmpia Română, Câmpia Română de Vest). Dar televiziunile se adresează publicului şi datoria lor e buna informare.
----------------------
Când am auzit ştirea, de dimineaţă, am crezut că primele semne ale prognozei mele privind zona de risc seismic din Nord-Estul Bucureştiului, s-au arătat. Cutremurele din zona cărbunelui, la nord de Târgu Cărbuneşti, sunt o dovadă a creşterii dinamicii scoarţei terestre şi au avut drept cauză reaşezarea depozitelor de cărbune, ţiţei sau gaze, la 5-10km adâncime.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cronica - România de azi

JURNAL Mircea Bătrânu

Publicistica

Postări populare

Faceți căutări pe acest blog

Uniunea Radicala din Romania

Comunionismul

Communionism`s Blog

Literatura | Mircea Batranu

Prognoza | Despre viitor